Burun estetiği bireylerin estetik beklentileri ve fonksiyonel ihtiyaçları doğrultusunda planlanır. Bu cerrahi anatomik yapıların tam gelişimini takiben gerçekleştirilmelidir.
Burun büyütme estetiği olmak isteyen hasta geçireceği operasyon sayesinde rahatlıkla nefes alıp vermeye başlayabilecektir.
Hastaların semptomları dikkatle incelenmeli ve asemptomatik olsalar bile tarama anketleri ve polisomnografi ile değerlendirilmelidir. Ameliyat öncesi bu hastalığın yönetimi komplikasyon riskini azaltmada önemlidir.
Dikişler ve nazal splint ilk hafta içinde alınabilir. Burun şiş , kalkık ve burun ucunda uyuşukluk tarif edilebilir ancak bunların birkaç ay içerisinde geçeceği anlatılmalıdır. Hastanın spor ve aktiveleri ilk bir ayda kısıtlı yapması önerilir.
Ameliyat esnasında her iki yöntemde de kıkırdak oynatıldığı için şişliğin bir süre var olması oldukça traditional bir durumdur. Hastanın burun ucu şişliği sebebiyle şikayetlerine gerek yoktur.
Burundan tamponu alma işlemi, uzman bir sağlık profesyoneli tarafından yapılmalıdır ve aşağıdaki advertımları içerir:
Hacim ya da şekil vermez. Burun delikleri arasındaki deri boyunca uzanan ve burnu aşağı çeken kasları fazlaca aktif olan hastalarda, bu kaslara botulinum toksin uygulaması, burun ucunun aşağı çekilmesini hafifletilebilir.
Bu nedenle her iki yöntemin de avantajları ve sınırlılıkları hastayla açıkça tartışılmalı ve en uygun seçeneğe birlikte karar verilmelidir.
Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı sonrası tam iyileşme süresi kişiden kişiye değişebilir ve ameliyatın karmaşıklığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak genellikle rinoplasti sonrası iyileşme aşağıdaki gibi bir zaman çerçevesinde gelişir:
Morluklar genellikle two hafta içerisinde neredeyse yok olma seviyesine iner. Ödemin iyileşmeye başlaması ilk haftada başlasa da bir minik kısmının geçmesi aylar alabilir. Hastadan beklenen sabırlı olması ve düzenli aralıklarla buz kompresi yapmasıdır.
En çAlright endişe duyulan konulardan biri de burun estetiği sonrası iz kalıp kalmayacağıdır. Kapalı rinoplasti sırasında burun cildine kesi atılmadığı ve tüm müdahaleler burun deliklerinden gerçekleştirildiği için hastalar iz sorunu yaşamazlar.
Burun tamponları, burun estetiği ameliyatı sonrasında burun içine yerleştirilen ve genellikle kanamayı kontrol etmek veya cerrahi işlem sonrası kanamanın önlenebilmesi amacıyla kullanılan tıbbi ürünlerdir.
Ancak bu değişiklikler usual olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara burun estetiği rinoplasti sebep olabilir. Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.
Ameliyat öncesi hastaya burun kemiklerinin kalınlığı,septumun ileri derece eğri olması,kalın ve elastik olmayan cildin kemik ve kıkırdak yapıya uyumunun zor olduğu ön bilgi olarak mutlaka söylenmelidir.